Peste cu verdeata si sos picant de rosii

Alege peste cu carnea tare si alba, cum ar fi stiuca ori somn, care nu se sfarama atunci cand este fript pe gratar.

Ingrediente:

  • 1 somn, filetat si taiat bucati

Pentru marinata:

  • 1 lingura rozmarin, tocat
  • 1 lamaie – coaja rasa
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru sos:

  • 4 ansoa, tocate
  • 2 linguri capere, tocate
  • 200 g rosii, tocate
  • 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare:

1. Combina ingredientele pentru marinata si unge uniform pestele; lasa la marinat timp de 30 de minute. Intre timp, combina ingredientele pentru sos; adauga sare si piper si da deoparte.

2. Presara pestele cu sare si piper si infige bucatile pe tepuse din metal; da la gratar timp de 8 minute, intorcand o data, pana cand se patrunde. Serveste cu sos deasupra.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare