Peste cu glazura de mustar

Gustul pestelui proaspat se imbina perfect cu glazura si cu gustul picant al mustarului.

4 portii
Timp de gatit: 20 min.;
462 calorii, 31 g grasimi, 6,5 carbohidrati per portie;
Cost ingrediente: aprox. 16 lei

Ingrediente:

  • 25 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 g praz, taiat segmente si apoi, in doua, pe lungime
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri mustar cu boabe
  • 1 lingura sirop de artar (sau de la dulceata de cirese)-optional
  • 4 fileuri de peste (circa 200 g fiecare)

Mod de preparare:

1. Preincalzeste grillul. Intr-un vas neaderent, incinge uleiul si untul pana cand se face spuma si adauga prazul. Caleste la foc mic timp de 8-10 minute, pana cand se inmoaie. In ultimele 2 minute, presara sare si piper si adauga zeama si coaja de lamaie.

2. Intre timp, combina mustarul cu siropul si adauga sare si piper. Intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu asaza fileurile si unge-le cu mustarul. Da apoi la grill timp de 10-12 minute sau pana cand se patrund.

Cu cardohidrati

Rumeneste fulgi de migdale si amesteca cu marar si patrunjel proaspat tocate. Presara peste orez (basmati sau negru) fiert la aburi si serveste ca garnitura.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare