Peşte crocant şi cartofi rumeniţi la cuptor

482ADB

Peste crocant si cartofi copti – un deliciu! Poti sa mananci pe saturate, nu vei avea probleme! E gata in: 45 minute; calorii: 414 per portie; grasimi: 9 g; grasimi saturate: 2 g

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 850 g cartofi cu coaja alba, taiati felii groase
  • 2 1/2 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie, taiata in doua
  • 4 fileuri de cod (sau alt peste preferat), de circa 175 g fiecare
  • 75 g pesmet alb
  • 1 lingura oregano, tocat

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 4/200oC. Asaza cartofii intr-o tava si stropeste-i cu 2 linguri ulei de masline; amesteca foarte bine, ca sa se unga uniform.

Presara sare si piper negru proaspat macinat si da la cuptor timp de 30-35 de minute, amestecand din cand in cand pana cand se rumenesc si se patrund.

2 Atunci cand cartofii sunt aproape gata, stoarce lamaia pe fileu-rile de peste.  Presara sare si piper negru proaspat macinat si asaza-le pe o foaie de copt.

3 Amesteca pesmetul, oregano si uleiul ramas si presara amestecul peste peste. Da la cuptor timp de 10-12 minute, pana cand se patrunde si crusta devine crocanta. Serveste imediat cu o garnitura de salata verde, crocanta.

Sugestii:

– Ca sa pastrezi valoarea nutritiva a cartofilor, nu-i curata de coaja. Este suficient sa-i speli bine cu o perie de legume si sa-i clatesti cu multa apa.

– Inlocuieste pesmetul alb cu pesmet din paine integrala sau chiar cu cuscus – este mai hranitor.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare