Pere in tuica

Ingrediente pentru o cantitate de aprox. 1l :

  • 3- 4 pere coapte
  • 300- 400g zahar tos
  • 1 baton vanilie
  • aprox. 1 litru tuica

Mod de preparare:

1. Spalati si stergeti perele, apoi intepati-le in cateva locuri cu ajutorul unei tepuse din lemn.

2. Aranjati perele in borcanul sterilizat. Adaugati zaharul si batonul de vanilie si turnati tuica suficienta pentru a acoperi fructele. Sigilati.

3. Pastrati intr-un loc racoros, intunecos timp de 3- 4 luni. In primele saptamani agitati borcanul o data la cateva zile, pentru a dizolva zaharul.

Puteti inlocui tuica cu vodca sau palinca.
Pentru un gust mai dulce, puteti mari cantitatea de zahar la 500g.
Preparatul se serveste ca desert.
Termen de valabilitate: 2 ani

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)