Pentru rezultate spectaculoase in bucatarie

Bucatarie, gatit

Iata cateva trucuri cu care-i poti surprinde si pe cei mai aspri critici.

Pentru cei mai crocanti cartofi foloseste ulei de rapita presat la rece. Fierbe cartofii timp de cinci minute si apoi scurge-i. Incinge uleiul intr-o tava, pune cartofii si tine-i in cuptor pana se rumenesc si devin crocanti.

Daca vrei sa nu-ti mai lacrimeze ochii atunci cand toci ceapa, tai-o in doua bucati si pune-le in apa timp de 15 minute inainte de a le taia.

Ai pregatit o friptura si ti-au mai ramas cateva bucati de carne? Prajeste-le, impreuna cu niste oua si putina costita. Rezulta o masa gustoasa, pregatita in doar cateva minute.

sos

Sos plin de cocoloase? Nu te panica! Amesteca-l din nou, fie cu o lingura, fie cu mixerul. Daca nu reusesti nici asa, strecoara-l printr-o sita si pune-l intr-un vas.

Desert usor de facut: taie partea de sus a unui panettone si scoate miezul. Unge interiorul cu dulceata, umple-l cu inghetata, pune capacul la loc, acopera-l cu spuma de bezea si baga-l la cuptor pentru a-l rumeni.

Esti gazda unei petreceri si vrei sa pregatesti si un platou cu branzeturi? Cumpara branza Camembert cu o saptamana inainte, astfel va avea timp sa se matureze. Poti adauga o bucata de Brie si Roquefort.

Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles inghetata e mult mai gustoasa – se spune ca varza are nevoie de o inghetare. Dezgheat-o si prajeste-o in mult unt, pana cand este destul de rumenita.

Vrei sa transformi un vin obisnuit intr-un cocktail savuros? Incearca sa-l amesteci cu sucul unei piersici coapte. La fel de buna este si combinatia cu piure de fructe.

Amesteca sare de mare cu ulei si acopera carnea inainte de a o praji. Vei obtine un invelis crocant.

Se bea sampanie? Pune paharele in congelator timp de 10 minute inainte de servire.

Sampanie, vin spumos

Mancare delicioasa! (si bautura)
Suntem ceea ce mancam? Descopera retete cu buget redus, de la noi si de afara, dar si informatii importante despre alimentatia noastra zilnica:

In primul rand, iata doua dintre blogurile unor oameni priceputi in gastronomie: www.adihean.ro si www.chez.mazilique.ro. Daca esti in pana de idei, le gasesti aici.

Unul dintre cele mai vizitate site-uri culinare este www.reteteculinare.ro. Vei gasi, dincolo de retete, si o sectiune speciala cu „Ce pot gati cu ce am in bucatarie?“. Alegi din lista ingredientele pe care le ai in frigider, apesi pe butonul „Combina ingredientele“ si gata retetele!

Vegetarienii pot intra pe www.retetevegetariene.ro, atunci cand nu mai stiu ce anume sa gateasca, dar si pe www.retete-vegetariene.ro – un site cu „retete simple si la indemana oricui“.

Te tenteaza ideea cumparaturilor online si in materie de gastronomie? Intra pe site-ul www.casabioeco.ro si vei gasi aici aproape tot ce-ti trebuie.

Trucuri de la cititori
gastropedia.ro
este un site care face sa iti lase gura apa si care te ajuta sa scapi de stresul gatitului. Este plin cu retete minunate, iar expertii bucatari sunt acolo pentru a te ajuta si pentru a-ti da sfaturi.”

Ai invitati la cina si nu stii ce vin se potriveste cu meniul tau? www.vinul.ro te ajuta.

Vrei sa stii ce vin beau ceilalti sau vrei sa-ti impresionezi oaspetii cu cele mai bune vinuri, dar la un pret bun? Intra pe www.evinoteca.ro, un site cu informatii despre cele mai bune vinuri care se gasesc pe piata de la specialisti.

Codul bunelor… serviri
O reuniune reusita nu se rezuma doar la o mancare gustoasa. Iata cateva sugestii despre cum sa creezi o atmosfera cat mai placuta:

Nu te obosi sa cauti cele mai noi si mai atragatoare decoratiuni, ci foloseste-le pe cele despre care stii ca vor fi pe placul invitatilor tai.

Daca ai multi invitati la cina si copii, uita de cea mai buna fata de masa. Cumpara una din hartie si servetele – poti incerca sa folosesti ceva amuzant sau ceva mai sofisticat. Vei fi mai putin stresata de problema petelor.

Ai nevoie de un element de decor pe care sa il asezi in centrul mesei? Poti cumpara o crenguta de coacaze ori macese, pe care sa le dai prin albus de ou si peste care sa presari zahar.

Agrise

Text: Florina Paraschiv, foto: shutterstock

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente