Pentru o friptura mai gustoasa

Probabil ca tie si celorlalti din casa va place mult friptura la cuptor, pregatita asa cum ai invatat de la mama. Secretul reusitei sta in timpul de gatit potrivit fiecarui tip de carne.

Ca sa ai garantia reusitei – adica o friptura frageda si suculenta -, cantareste mai intai carnea pe care o ai (sau stabileste cata trebuie sa cumperi) si apoi, in functie de datele din tabel, afla cat trebuie sa stea la cuptor.

 

CARNE CE BUCATA FOLOSESTI TEMP. DIN CUPTOR TIMP DE GATIT (MINUTE)  
      Friptura potrivita Bine patrunsa
Pui/gaina Puiul intreg 190 grd.C (Intotdeauna asigura-te ca friptura de pui/gaina este bine patrunsa) 20+20 per 500g
Porc Pulpa, file, piept 200 grd.C (Intotdeauna asigura-te ca friptura de porc este bine patrunsa) 30+30 per 500g
Miel Pulpa, file, cotlet, spata, piept 190 grd.C 25 per 500g 20+30 per 500g
Vita Muschi, file, cotlet 200 grd.C 20+20 per 500g 25+25 per 500g
Retine ca:

  • Inainte de a pregati friptura, carnea trebuie sa fie complet decongelata – in cazul in care a stat in congelator.
  • Decongelarea se face fie in frigider, fie la temperatura camerei.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente