Pavlova cu ciocolata si visine

Pavlova cu ciocolata si visine

Ingrediente necesare

Bezeaua:

5 albusuri

250 g zahar

1 lingura de malai

100 g ciocolata amaruie, topita si usor racita

Umplutura:

2 lingurite amidon alimentar

2 linguri zahar tos

400 g visine din compot sau din visinata

300 ml smantana

250 g crema mascarpone

100 ml lichior amaretto

4 linguri gem de visine

Cum prepari pavlova

1. Incinge cuptorul la 1/140°C. Bate albusurile pana se intaresc, apoi in-
corporeaza treptat, batand, zaharul si malaiul pana cand obtii o bezea lucioasa si usor intarita. Incorporeaza cu grija ciocolata.

2. Tapeteaza cu hartie pergament o tava de copt, apoi toarna bezeaua cu lingura in tava, formand un disc de cca 20 cm in diametru; in centrul bezelei fa o usoara adancitura. Coace 2 ore, apoi inchide cuptorul si lasa inauntru sa se raceasca.

3. Amesteca amidonul si zaharul in siropul de la cirese si incalzeste pe foc pana se ingroasa; lasa la racit. Amesteca la mixer smantana si crema mascarpone pana se ingroasa, apoi adauga amaretto. Pune peste bezea, adauga visine, gem si sirop.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)