Pavlova cu ciocolata si visine

Pavlova cu ciocolata si visine

Ingrediente necesare

Bezeaua:

5 albusuri

250 g zahar

1 lingura de malai

100 g ciocolata amaruie, topita si usor racita

Umplutura:

2 lingurite amidon alimentar

2 linguri zahar tos

400 g visine din compot sau din visinata

300 ml smantana

250 g crema mascarpone

100 ml lichior amaretto

4 linguri gem de visine

Cum prepari pavlova

1. Incinge cuptorul la 1/140°C. Bate albusurile pana se intaresc, apoi in-
corporeaza treptat, batand, zaharul si malaiul pana cand obtii o bezea lucioasa si usor intarita. Incorporeaza cu grija ciocolata.

2. Tapeteaza cu hartie pergament o tava de copt, apoi toarna bezeaua cu lingura in tava, formand un disc de cca 20 cm in diametru; in centrul bezelei fa o usoara adancitura. Coace 2 ore, apoi inchide cuptorul si lasa inauntru sa se raceasca.

3. Amesteca amidonul si zaharul in siropul de la cirese si incalzeste pe foc pana se ingroasa; lasa la racit. Amesteca la mixer smantana si crema mascarpone pana se ingroasa, apoi adauga amaretto. Pune peste bezea, adauga visine, gem si sirop.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)