Pateuri cu carne de pui

"Portofele" mici, umplute cu o compozitie de carne fina si puternic condimentata.
12 bucati
Timp de pregatire: 20 min., plus timp de racire
Timp de copt: 20 min.
150 calorii, 11 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • carnea, tocata, de la un piept de pui
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de boia si 1 lingurita de chimen
  • 2 fire de ceapa verde, taiata
  • 1 rosie, taiata cuburi
  • 2 linguri de masline
  • sucul de la 1 lamaie
  • 500 g de foitaj

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Incingeti 2 linguri de ulei si prajiti carnea, tocata, de la un piept de pui timp de 1 minut. Adaugati 1 catel de usturoi, zdrobit, 1 lingurita de boia si 1 lingurita de chimen si tineti pe foc inca 3 minute. Adaugati 2 fire de ceapa verde, taiata, 1 rosie, taiata cuburi, 2 linguri de masline, tocate, si sucul de la 1 lamaie si lasati compozitia sa se raceasca.
2 Intindeti 500 g de foitaj intr-o foaie de 5 mm grosime si decupati cercuri de 10 cm. Asezati in mijloc cate o lingurita din compozitie si indoiti aluatul pentru a inchide pateul, apasand marginile cu o furculita. Pastrati la rece timp de 15 minute si apoi dati la cuptor alte 10 minute. Serviti pateurile presarate cu boia.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne