Pateuri aperitiv cu brânzeturi

De Sărbători sau cu orice ocazie specială poți pregăti pateuri aperitiv cu brânzeturi. Sunt apetisante și pe placul tuturor. Iată cum le fac eu:

pateuri-branza

foto pateuri cu brânză via Shutterstock

* 2 tăvi de pateuri * timp de preparare 1 oră și 10 minute

INGREDIENTE

Pentru aluat:

1 kg făină de grâu

200 g unt la temperatura camerei

1 pahar apă călduță

1 plic drojdie uscată

1 ceașcă apă caldă

1 linguriță miere

1 vârf de sare

Pentru umplutură:

½ kg brânză telemea de capră sau de vacă

100 g unt

2 ouă

3 linguri lapte

MOD DE PREPARARE

Pentru aluat: Într-un castron încăpător toarnă pliculețul de drojdie, iar pe deasupra mierea. Lasă să stea 2-3 minute, apoi toarnă peste o ceașcă de apă caldă și lasă să stea 15 minute, la căldură.

Înmoaie untul și adaugă-l la amestec. Cu o lingură de lemn amestecă în drojdie și adaugă sarea, apoi toarnă făina puțin câte puțin, în ploaie. Când începe să se întărească aluatul, frământă-l cu mâinile până ce devine elastic și nu mai este lipicios. Lasă-l să stea 10 minute, apoi întinde foi cât mai mari, din care vei tăia pateurile după forma preferată

Pentru umplutură: Amestecă brânza fărâmițată cu untul, apoi cu ouăle și bate toată compoziția până ce se omogenizează. După ce ai tăiat foile pe dimensiunea și forma dorită, umple-le cu câte o lingură de compoziție.

Dă tava la cuptorul încins la 180 de grade și las-o până ce pateurile se rumenesc frumos.

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne