Pateu din ficatei de pui

6 portii
405 calorii/portie
Timp de preparare: 5 min

Ingrediente:

  • 225g ficatei de pui, decongelati, taiati bucati mici
  • 175g costita afumata, taiata felii subtiri
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingurita boabe de piper, zdrobite
  • 2 linguri coniac
  • 175g unt, topit
  • 1 gogosar, taiat romburi

Mod de preparare:

Puneti ficateii, costita, ceapa, boabele de mustar si usturoiul intr-un vas rezistent la microunde, acoperiti si coaceti timp de 5 minute, amestecand la jumatatea perioadei. Amestecati in compozitie boabele de piper zdrobite, coniacul, 75g unt si potriviti de sare.

Pasati cu ajutorul unui tocator electric, pentru a obtine o pasta cat mai fina. Turnati in boluri mici si neteziti. Raciti timp de 30 minute.

Ornati cu gogosarul taiat romburi, alcatuind un motiv geometric.

Topiti restul de unt timp de 30 secunde. Turnati deasupra compozitiei din boluri si lasati sa se aseze.

Serviti cu paine crocanta.

Acest fel de mancare poate fi preparat la cuptorul cu microunde. Pentru un cuptor cu microunde cu o putere de 650W, coaceti la semnul "High", timp de 5 min, respectand metoda si timpul de preparare mentionate.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne