Pateu din carne de porc si dovleac

Ingrediente pentru friptura, pentru 6 portii:

  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapa rosie
  • 400 g carne tocata pentru carnati
  • 200 g dovleac
  • 2 linguri salvie
  • piper

Ingrediente pentru sosul de friptura:

  • 450 ml vin alb sec
  • 200 ml supa de carne
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare:

Friptura

 

Intr-un vas de marime potrivita incinge 1 lingura ulei de floarea-soarelui si caleste 1 ceapa rosie tocata timp de 2 minute. Acopera vasul cu un capac si lasa la foc mic timp de 10 minute.

Dupa ce se raceste, amesteca ceapa rumenita cu 400 g carne tocata pentru carnati, 200 g dovleac tocat si 2 linguri salvie tocata. Presara piper negru proaspat macinat si pune amestecul intr-o forma de chec de 450 g, unsa si tapetata cu faina. Da la cuptor timp de 45 minute, apoi taie si serveste.

 

Sos de friptura cu vin alb
Toarna toata zeama de la friptura de curcan (ramasa in tava) intr-un borcan si degreseaz-o. Toarna in tava 450 ml vin alb sec si fierbe pana ce cantitatea se reduce la jumatate. Strecoara amestecul impreuna cu zeama intr-un alt vas curat, adauga 200 ml supa de carne si fierbe timp de 5 minute la foc mic.

Amesteca 1 lingura de faina cu 1 lingura de unt pana cand obtii o pasta si dizolva treptat aceasta pasta in sosul care fierbe. Fierbe sosul la foc mic timp de 15 minute, pana cand se ingroasa.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de porc