Pastrama de rata cu sos brun

5 portii
Timp de gatit: 45 min. plus timp de fragezit

Ingrediente:

  • 500g piept de rata
  • 500ml vin alb, sec
  • o lingurita boabe piper
  • o lingurita cimbru, uscat
  • o lingurita boia dulce
  • un praf de sare

pentru sos

  • 2 linguri zahar
  • 100ml ketchup
  • 50ml smantana
  • o portocala, curatata de coaja si taiata cuburi
  • un grepfrut mic, curatat de coaja, taiat cuburi
  • un mar, curatat de coaja si seminte, taiat cuburi
  • un praf de sare si piper
  • boabe de struguri (optional)

Mod de preparare:

Puneti pieptul de rata intreg la fragezit intr-un castron, apoi adaugati piperul, sarea, cimbrul, boiaua si vinul. Acoperiti si lasati la rece (10 grdC) timp de 3 zile. Taiati pieptul felii groase de cca 5mm.

Sosul:
Caramelizati zaharul, adaugati condimentele, ketchup-ul, smantana, fructele si 200ml apa. Fierbeti timp de 15-20 minute, pentru a obtine un sos. Daca folositi citrice din conserva, puteti inlocui apa cu zeama compotului.

Serviti feliile de piept de rata cu sos deasupra – dupa preferinta: cald sau rece.

Reteta furnizata de restaurantul Burebista din Bucuresti. Foto: Radu Grozescu pentru Avantaje

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare