Pastele – o sursa sanatoasa de carbohidrati

La prima vedere, a cumpara si a gati paste este floare la ureche. Totusi, prea indragitele alimente din bucataria italiana au secretele lor: daca vrei sa fii o gospodina desavarsita nu neglija cateva detalii care iti vor fi de mare ajutor in bucatarie.

Tortelini sunt un sortiment de paste umplute. Se gasesc umplute cu carne, branza, spanac sau ciuperci. Se servesc cu sosuri, in salate sau pe post de garnitura. Tagliatelle sunt taieteii cu ou si se adauga la supe (in special la cele de pasare). Se mai pot pregati cu nuca, stafide sau cu o multime de creme dulci.
Penne, acest tip de paste apreciat in intreaga lume, se gasesc in culoare natur sau colorata – atunci cand in compozitia lor au fost adaugate rosii sau spanac. Numele de botez al acestor paste este Farfalle, dar la noi se numesc si "fundite". Farfalle sunt cele mai recomandate paste pentru salate cu dressing.
Ditalini sunt un fel de macaroane mai scurte care pot fi gatite in orice fel. Pot fi folosite cu sos de carne sau legume, in supe sau chiar gratinate, cu mozzarela. Aceste paste interesante poarta denumirea de Radiatore (radiator). Dau o nota eleganta unei mese atunci cand sunt servite cu sos, dar se folosesc si in salate.
Pastele spirale poarta denumirea de Rotini. In engleza sunt denumite Spirals sau Twists. Se folosesc la salate, dar sunt foarte gustoase si atunci cand sunt gratinate.

Trucuri utile in bucataria italiana
Cel mai indicat este ca atunci cand ai terminat de gatit sosul, pastele sa fie calde pentru a se amesteca bine.

La pastele cu sos de usturoi, acesta se adauga abia la sfarsit pentru ca altfel isi va pierde aroma. La pastele care sunt servite cu un sos consistent bazat pe suc de rosii, atunci cand sosul este legat se mai adauga o ceasca din apa in care au fiert pastele. Atunci cand pregatesti paste gratinate, nu spala pastele foarte bine; trebuie sa ramana un pic lipicioase. Pentru un gust cu adevarat "italienesc" foloseste branzeturi fine, chiar daca sunt mai scumpe.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente