Paste gratinate cu peste

4 portii
Timp de pregatire: 25 min.
Timp de gatit: 1 ora si 30 min.

Ingrediente:

  • 1,4 l concentrat de pui
  • 4 linguri ulei de masline
  • 450 g cartofi, taiati cubulete
  • 300 g paste
  • 450 ml frisca, nebatuta
  • 2 oua
  • 3 dovlecei, taiati felii
  • 300 g fileuri de macrou sau cod
  • 200 g fileuri de salau sau somn
  • 175 g cascaval, ras
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, taiati marunt
  • 1 legatura patrunjel proaspat, tocat (pastrati coditele)

Mod de preparare:

1 Aduceti concentratul de pui la punctul de fierbere, adaugati coditele de patrunjel si fierbeti inabusit timp de 5 minute. Incingeti uleiul la foc potrivit si caliti ceapa si usturoiul, timp de 2-3 minute. Adaugati cartofii si patrunjelul. Prajiti timp de 2-3 minute, amestecand de cateva ori si potriviti de sare si piper.
Turnati deasupra concentratul strecurat, aduceti la punctul de fierbere, micsorati flacara si fierbeti inabusit timp de 5 minute. Adaugati pastele si continuati fierberea timp de inca 10 minute. Scurgeti.

2 Preincalziti cuptorul la semnul 5/190 grd.C. Bateti frisca impreuna cu ouale intr-un bol mare, potriviti de sare si piper, adaugati amestecul cu paste, dovlecelul, fileurile taiate cubulete si cascavalul.
Turnati compozitia intr-un vas de Jena si dati la cuptor timp de 35-40 minute, pana se rumeneste. Serviti cu salata de rosii.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate cu paste