Paste cu sos de smantana si somon

4 portii
Timp de gatit: 15 min.
713 calorii, 37 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 350 g paste
  • 2 linguri ulei
  • 2 fileuri de somon, de cate 175 g fiecare
  • 200 ml smantana dulce
  • 150 ml vin alb sec
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri de marar proaspat, tocat

Mod de preparare:

Fierbeti pastele in apa clocotinda cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Incingeti uleiul si prajiti fileurile de somon, timp de 3 minute, pe fiecare parte. Presarati sare si piper, apoi indepartati pielitele si desfaceti in bucati cu ajutorul unei furculite.

Intre timp, preparati un sos din smantana, vin, la care adaugati sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie. Fierbeti la foc mic timp de 2 minute. Scurgeti pastele si turnati sosul deasupra. Amestecati cu somonul, presarati mararul proaspat, tocat si serviti.

Pont: Puteti inlocui fileurile de somon cu somon afumat sau chiar cu un alt fel de peste afumat, dezosat si desfacut fasii.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate cu paste