Paste cu sos de rosii

Timp de gatit: 30 min., 4 portii, 391 calorii per portie, 9 g grasimi, 1 g grasimi nesaturate

Ingrediente:

  • 6 fileuri de ansoa, scurse de lichid
  • 12 frunze de busuioc
  • 100 g masline negre, fara samburi
  • 2 linguri capere
  • 350 g spaghete
  • 1 lingura ulei de masline, de buna calitate (ulei presat la rece)
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • un praf fulgi de chilli
  • 2 linguri piure de rosii
  • 1 conserva de 400 g rosii in suc propriu, tocate

Mod de preparare:

1. Incinge vasul si adauga uleiul, usturoiul, praful de chilli, fileurile de ansoa si doar 4 frunze de busuioc. Tine pe foc pana cand ansoa se desfac fasii, iar usturoiul incepe sa se rumeneasca usor.
2. Adauga maslinele, caperele si piureul de rosii. Tine pe foc 2 minute si apoi adauga rosiile din conserva. Acopera vasul cu capac si lasa sa fiarba la foc mic 15-20 de minute, pana cand sosul se ingroasa.
3. Fierbe spaghetele intr-un vas cu apa si 1 lingurita de sare. Scurge-le si pune-le iar in vasul in care au fiert. A-dauga sosul de rosii si busuiocul ramas, amesteca si serveste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate cu paste