Paste cu smantana si peste afumat

4 portii
Timp de gatit: 20 min.
654 calorii, 30 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 350 g paste (taietei lati)
  • 250 ml smantana dulce
  • 250 g spanac
  • 300 g somon afumat sau hering tip somon, taiat felii
  • 4 linguri frunze busuioc, rupte
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Intr-un vas incapator, fierbe pastele in apa clocotinda cu sare, pana cand se patrund. Intre timp, incalzeste treptat smantana intr-un vas larg. Asezoneaza cu sare si piper si adauga spanacul, spalat si curatat de codite; sau, daca folosesti spanac congelat, incorporeaza-l usor decongelat.

Tine compozitia pe foc pana cand spanacul se inmoaie si smantana clocoteste. Adauga pestele afumat, pastele scurse bine de apa, busuiocul, patrunjelul si zeama de lamaie. Amesteca bine si serveste imediat, fierbinte. Pentru acest preparat, poti foarte bine sa folosesti macrou afumat, curatat de pielite si de oase si desfacut fasii.

Pont 1: Pentru ca smantana sa nu se taie atunci cand o incalzesti, trebuie sa amesteci incontinuu si sa incalzesti treptat. Din acelasi motiv, e preferabila smantana dulce in locul celei fermentate.

Pont 2: Acest fel de mancare se gateste rapid – alege-l atunci cand ai prieteni la cina si vrei sa-i impresionezi, dar fara sa stai ore in sir in bucatarie.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate cu paste