Paste cu rosii rumenite la gratar

4 portii
Timp de gatit: 20 min.
463 calorii, 10 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 400 g paste penne
  • 500 g rosii cirese, taiate in doua
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura otet balsamic
  • 4 linguri frunze busuioc, rupte
  • 2 linguri sos pesto, proaspat preparat
  • 50 g parmezan, razuit

Mod de preparare:

Fierbe pastele intr-un vas mare, plin cu apa clocotinda, pana cand se patrund. Intre timp, incinge grill-ul si asaza rosiile intr-o tava de copt. Presara deasupra zaharul, stropeste cu otet balsamic si da la grill timp de 10 minute, pana cand se rumenesc si se deshidrateaza usor.

Scurge pastele de apa si amesteca cu rosiile rumenite si cu sucul pe care l-au lasat. Adauga busuiocul si sosul pesto. La sfarsit, presara parmezanul razuit fasii si serveste fierbinte. Acest preparat poate fi folosit si ca garnitura la o friptura de porc sau de pui.

Pont 1: Daca sunt rumenite la cuptor, rosiile isi intensifica gustul. Zaharul si otetul balsamic atenueaza aciditatea lor naturala.

Pont 2: Le poti servi ca atare, la o cina dietetica, sau cu garnitura de salata verde si paine crocanta, daca doresti o cina mai consistenta.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate cu paste