Paste cu legume si ton

Tonul este bogat in acizi polinesaturati Omega-3, care previn bolile de inima.
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatit :20 minute
1 portie contine: 310 calorii, 5g lipide, 4g fibre. Vitamine: A, B1, B6, B12, C; folati si niacin.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 175g paste
  • 2 conserve de ton (185g) in suc propriu
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 gogosar
  • 3 rosii
  • 2 dovlecei
  • 350 ml suc de rosii
  • patrunjel

Mod de preparare:

  1. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Incingeti 1 lingura ulei de masline si caliti ceapa tocata marunt cu usturoiul zdrobit, timp de 3 minute.
  2. Adaugati 1 lingurita boia dulce, gogosarul taiat cubulete, rosiile taiate cubulete si dovleceii taiati cubulete si prajiti timp de 5 minute, la foc potrivit.
  3. Adaugati tonul din conserve, sucul de rosii si 1 lingura de otet din vin rosu. Fierbeti timp de 2-3 minute. Scurgeti pastele si amestecati cu sosul.
  4. Presarati 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate cu paste