Paste cu legume

Paste cu legume

Simti ca doar un bol de spaghete cu sos ti-ar potoli foamea? Pentru o varianta mai sanatoasa, foloseste mai multe legume si redu cantitatea de carne.
E gata in: 1 ora si 30 minute; calorii: 440 per portie; grasimi: 7 g; grasimi saturate: 4 g

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 1/2 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 morcov, taiat bucati
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 foaie de dafin
  • 100 g carne de vita, macra, tocata
  • 150 g carne de curcan, tocata
  • 4 linguri lapte integral
  • 200 ml concentrat de pasare
  • 1 conserva de 400 g rosii in suc
  • 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat cuburi
  • 150 g ciuperci, taiate pe jumatate
  • 350 g spaghete
  • parmezan razuit, pentru servit

Mod de preparare:

1 Intr-un vas larg, la foc potrivit, incinge uleiul si adauga ceapa, morcovul si foaia de dafin. Amesteca si caleste timp de 5 minute. Adauga usturoiul si mai tine pe foc timp de 2 minute. Mareste flacara si adauga carnea tocata. Presara sare si piper proaspat macinat, amesteca si continua sa tii pe foc pana cand carnea incepe sa se rumeneasca.

2 Adauga laptele si concentratul si lasa sa fiarba inabusit pana cand lichidul se absoarbe complet. Adauga rosiile, ardeiul si ciupercile si fierbe totul la foc mic timp de 1 ora, amestecand din cand in cand.

3 Fierbe spaghetele conform instructiunilor inscrise pe ambalaj, in apa cu sare, pana devin al dente. Scurge de apa si amesteca-le cu sosul. Serveste preparatul presarat cu parmezan.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate cu paste