Paste carbonara cu fructe de mare

Fructele de mare congelate sunt o sursă importantă de nutrienți și arome specifice, la un preț rezonabil. 

paste carbonara cu fructe de mare

2 porții gata în 25 minute, 983 calorii per porţie

Ingrediente necesare preparării pastelor cu fructe de mare

30 g unt

1 fir praz, tăiat felii

75 g costiță, tăiată cuburi

150 g scoici St Jacques, decongelate

6 buc creveți uriași, decongelați

150 ml lapte

1 cățel usturoi, zdrobit

15 g făină

100 ml frișcă lichidă

150 g paste uscate – linguine

Cum prepari pastele cu fructe de mare

1 Într-un vas topește 15 g unt și prăjește prazul 5-10 minute; lasă deoparte. Prăjește costița crocant.

2 Opărește scoicile și creveții cu laptele şi cu usturoiul 3-4 minute. Lasă deoparte pe hârtie absorbantă și păstrează laptele.

3 Prepară sosul bechamel: topește untul, adaugă făina și prăjește 3 minute. Stinge cu lichidul păstrat deoparte, completat cu lapte până la 200 ml, amestecă și lasă să fiarbă 2 minute. Adaugă fructele de mare, frișca lichidă și aproape tot prazul.

4 Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj și apoi scurge de lichid. Adaugă sosul, amestecă și servește cu prazul rămas și costița.

Sursa foto: 123rf.com

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar