Pastă de piersici şi caise

1 Într-un vas larg cu baza dublă prajeşte ceapă în ulei 10 min până când se înmoaie. Adaugă scorţişoară şi piersicile şi fierbe 2 minute.

2 Adaugă ingredientele rămase şi amestecă până când se dizolvă zahărul.

Opreşte flacăra şi lasă să stea deoparte 1 oră până când caisele se hidratează.

Pune din nou vasul pe foc mare, amestecând, pâna când clocoteşte. Fiebe la foc mic 15-20 minute până când pasta se îngroaşă şi lichidul se evaporă.

3 Toarnă în borcane sterilizate. Lasă să se răcească şi acoperă borcanele cu celofan.

Păstrează borcanele într-un loc răcoros şi întunecat cel puţin o lună înainte de a consuma, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Conserve