Parfe din spuma de ciocolata

Parfe din spuma de ciocolata
1. Rupe fiecare sortiment de ciocolata in bucati mici si topeste-le in boluri separate, la bain-marie. Tapeteaza o forma de chec de 1 litru cu folie alimentara.

2. Bate albusurile spuma si adauga zaharul, continua sa bati pana cand se topeste.

3. Adauga in fiecare bol cate 3 galbenusuri si apoi combina fiecare bol cu cate o lingura mare de spuma de albusuri. Amesteca si apoi incorporeaza delicat si restul de spuma, impartit in mod egal.

4. Toarna spuma de ciocolata amaruie in forma pregatita, niveleaza suprafata si toarna spuma de ciocolata cu lapte intr-un strat egal. Toarna apoi spuma de ciocolata alba, niveleaza suprafata, acopera cu folie alimentara si da la congelator 4 ore sau peste noapte.

5. Adu vasul la temperatura ambianta cu 5-10 minute inainte de a servi. Rastoarna pe platoul de servit si orneaza cu foite de ciocolata.

Foite de ciocolata pentru ornat

Topeste 40 g ciocolata amaruie si 40 g ciocolata alba in doua boluri mici, la bain-marie, si toarna pe pe tava de copt tapetata cu hartie de copt, intr-o fasie lata de 10 cm. Amesteca pentru a obtine linii marmorate si lasa sa se intareasca. Taie triunghiuri isoscel si apoi da la frigider pentru a se intari complet.

Daca dispui de timp suficient, toarna pe hartie mai intai ciocolata amaruie si lasa sa se intareasca, toarna apoi ciocolata alba pentru ca striurile sa fie evidente.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri