Parfe de mure – reţeta unui desert divin!

parfe-de-mureTaie cu ajutorul cuţitului fierbinte şi serveşte cu un sos de fructe proaspat şi presărat cu zahăr pudră.

Ingrediente pentru 8-10 porţii/  Gata în 10 minute + timp de congelare

■ 200 ml lapte condensat

■ 500 ml frişcă lichidă

■ 2 linguriţe esenţă de vanilie

■ 200 g mure sau zmeură

■ 100 g nuga alba, ruptă bucăţi mici

1 Tapetează cu folie adezivă o formă de chec de 1 litru.

Bate frişca cu laptele condensat şi esenţa de vanilie 3-4 minute, până când compoziţia se îngroapă.

2 Adaugă fructele, nuga şi amestecă.

Toarnă compoziţia în formă, nivelează suprafaţa şi dă la congelator minim 4 ore sau peste noapte.

Pont – În altă variantă poţi folosi fructe de pădure proaspete: congelează-le minim 2 ore, aşezate într-un singur strat.

Vezi şi Reţeta unui desert regal: Mole de Chocolate!

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din inghetate