Parfé de cafea cu ciocolata si fistic

4 portii

Ingrediente:

  • 350 g smantana
  • 100 g cafea macinata grosier
  • 7 galbenusuri si 3 albusuri
  • 75 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 lingura amidon
  • 3 foi de gelatina alba
  • 100 g ciocolata menajera alba
  • 100 g ciocolata menajera amaruie
  • 4 pachetele de zahar vanilat
  • 2 linguri de fistic maruntit

Mod de preparare:

PASUL 1. Smantana si cafeaua se amesteca si se lasa in frigider o noapte, acoperite.

PASUL 2. Se amesteca trei galbenusuri batute spuma cu zaharul, faina, amidonul si albusurile batute tare. Amestecul se pune intr-o tava unsa si se da la cuptor 15 min. Se lasa apoi la racit. Gelatina se inmoaie in apa rece. Se topesc ambele tipuri de ciocolata, separat, la bain marie. Galbenusurile ramase, cu zaharul vanilat, se bat spuma, la bain marie. Gelatina, stoarsa, se dizolva in amestecul de galbenus cald si se adauga ciocolata alba. Se lasa la racit. Amestecul de smantana cu cafea, scurs printr-o sita, se bate si se adauga in crema de ciocolata neagra.

PASUL 3. Blatul se pune, dupa ce a fost taiat felii, in forma dorita. Alternativ, se pun straturi cu crema de ciocolata. Pe ultimul strat de crema se pune fisticul. Se lasa la congelator 4 ore.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri