Papanași cu brânza de vaci

Nu are cum să nu îți placă și ție papanașii, mai ales dacă sunt făcuți cu brânzică de vaci delicioasă! Iată o rețetă pe care o folosesc mereu!

papanasi

foto papanași via Shutterstock

* 4 porții, timp de preparare: 15 min, timp de prajire: 5 min

INGREDIENTE

400 g branza de vaci

500 g faina

250 g zahar

3 oua

1 lamaie – coaja rasa

100 ml ulei, pentru prajit

1 lingura de zahar pudra

4 linguri de dulceata

200 g smantana

esenta de rom

zahar vanilat, pentru pudrat

MOD DE PREPARARE

Amestecă toate ingredientele, mai puțin uleiul, până obții o pastă omogenă. Împarte aluatul în 4 părți egale și formează inele. Între timp pune tigaia pe foc cu uleiul, ca să fie încins atunci când ești gata de prăjit papanașii.

Prăjește papanașii pe fiecare parte, până devin aurii.

După ce s-au prăjit, scoate-i pe un șervet de bucătărie ca să se scurgă uleiul din ei. După ce s-au mai răcit un pic, servește-i cu smântână și dulceață pe deasupra.

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)