Pannacotta cu vanilie și ceai verde à la Jamie Oliver

Pannacotta se face cu lapte și frișcă și este delicioasă. Fiecare bucățică se topește în gură.

pannacotta

* 4 porții * timp de preparare 1 h 30 minute

INGREDIENTE

100 ml lapte

1 esență de vanilie sau un baton de vanilie

3 pliculețe de ceai verde

350 ml frișcă lichidă

1 și ¼ foi de gelatină

70 g zahăr pudră

Pentru servit

30 g zahăr cristale

150 ml apă

1 lingură cacao

100 g ciocolată neagră

MOD DE PREPARARE

1. Într-o oală mică pune la fiert laptele, esența de vanilie, ceaiul și jumătate din cantitatea de frișcă lichidă. Lasă oala pe foc mic spre mediu timp de 10 minute. Ar trebui să scadă cam o treime din cantitate. În același timp, pune gelatina la înmuiat în apă rece.

2. Ia oala de pe foc și scoate pliculețele de ceai. Adaugă gelatina și amestecă până se dizolvă complet.

3. Lasă amestecul să se răcească un pic, apoi dă oala la frigider. Amestecă din când în când și vei știi că este gata când se formează un strat fin pe lingură.

4. Bate zahărul pudră cu restul de frișcă lichidă, apoi adaug-o pe aceasta în crema de la frigider. Toarnă crema rezultată în patru pahare de înghețată (dacă nu ai poți folosi pahare mici au cești de cafea) și dă-le la frigider să se răcească timp de cel puțin o oră.

5. Pentru servit se face un sos de ciocolată (desigur, opțional, însă merge foarte bine cu aroma de ceai verde): amestecă zahărul cu cacaoa într-o oală pe care o pui pe foc și lași ca cele două ingrediente să fiarbă. Apoi ia oala de pe foc și adaugă ciocolata neagră ruptă în bucățele și amestecă până se topește complet. Înainte de servire, mai poți încălzi un pic sosul de ciocolată.

Ca să scoți pannacotta din cănuțe sau pahare, pune-le pe acestea în apă fierbinte timp de câteva secunde, apoi întoarce-le pe farfurie.

Poftă bună!

Foto pannacotta Shutterstock

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri