Pandispan cu nuci si curmale

1 Intr-un vas mic, pe foc, incalzeste curmalele cu 125 ml apa. Fierbe la foc mic 5 min, pana cand se inmoaie.

Lasa sa se raceasca.

2 Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie forma patrata de 20 cm. Marunteste in tocatorul electric curmalele impreuna cu restul ingredientelor pana la omogenizare 2 min.

Toarna compozitia in forma, netezeste suprafata si da la cuptor 30 min pana cand devine elastica.

3 Pentru a prepara sosul, topeste untul si zaharul pana cand acesta se dizolva, mareste temperatura si lasa sa clocoteasca cateva minute.

Adauga nucile si continua sa sii pe foc 1 min. Combina amidonul cu cateva linguri de lapte pentru omogenizare si apoi adauga restul de lapte.

Adauga in vas si incalzeste 2-3 min pana cand sosul se ingroasa.

4 Taie pandispanul în 9 patrate si serveste cu sosul turnat deasupra.

Pont! Poti pastra pandispanul la congelator, maximum 3 luni. Decongeleaza complet inainte sa incalzesti fiecare portie la microunde 20-30 de secunde si serveste cu sos proaspat preparat.

Vezi si Negrese de ciocolata

 

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)