Pachețele de pui cu susan

Pachețelele acestea se fac ușor, sunt foarte gustoase și stau bine și la congelator. Iată cum le prepare acasă:

pachetele-pui-susan

 foto pachețele de pui via Shutterstock

* ies 36 de bucăți * timp de preparare 30 de minute

INGREDIENTE

1 pachet aluat pentru foietaj

500 g pui tocat mărunt

85 g ciuperci mărunțite

2 căței de usturoi, zdrobiți

2 cepe verzi, feliate subțire

2 linguri sos de soia cu conținut redus de sare

1 lingură ulei de susan

1 lingură ghimbir proaspăt ras (opțional)

1 linguriță oțet alb

Un praf de piper

2 linguri ulei vegetal

Pentru servit

Sos de soia

2-3 lingurițe de susan

MOD DE PREPARARE

După ce s-a decongelat aluatl pentru foietaj, întinde o bucată cu sucitorul până iese subțire de 2-3 milimetri. Taie apoi în 36 de pătrățele, cu laturi de aproximativ 8 centimetri.

Într-un castron mare amestecă bine puiul tocat cu ciupercile, usturoiiul, ceapa verde, soia cu conținut redus de sare, cu uleiul de susan, ghimbirul (opțional), oțetul și piperul.

Ca să faci pachețelele

În fiecare pătrățel adaugă 1 lingură din amestecul preparat, apoi împăturește aluatul cât să formezi o semilună (sau un dreptunghi ori orice altă formă, după plac). Apasă bine pe margini ca să se lipească – dacă nu se lipește aluatul, poți întinde un pic de apă cu degetele, pe margini.

Încălzește uleiul vegetal într-o tigaie mare, pe foc mediu. Adaugă pachețelele unul câte unul și prăjește-le până se fac aurii – cam 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-le apoi pe un servețel de bucătărie, ca să se scurgă uleiu. Presară un pic de susan pe deasupra.

Servește-le calde, cu sos de soia.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne