(P) Mascarpone Granarolo – singurul aprobat de maestrii cofetari italieni

 

Mascarpone Granarolo
Datorita gustului inconfundabil de lapte proaspat, texturii fine si cremoase, mascarpone Granarolo este ingredientul ideal pentru prepararea deserturilor, in special pentru tiramisu, torturi si tarte.

Acesta este motivul pentru care este singurul mascarpone aprobat de AMPI – Academia Italiana a Maestrilor Cofetari.

Descopera sub capacul produsului numeroase idei noi si rapide pentru a savura mascarpone Granarolo alaturi de cei dragi!

Granarolo va recomanda cateva retete delicioase pentru desert:

Mousse de mascarpone si ciocolata amaruie

Mousse de mascarpone si ciocolata amaruie

Ingrediente pentru4 portii

  • 250g Mascarpone Granarolo
  • 150g ciocolata amaruie 55%
  • 100g zahar
  • 30g cacao pudra
  • 200ml lapte proaspat
  • Biscuiti spritati
  • Frisca pentru decorat

Indicatii

  • Dificultate: usor
  • Timp de preparare: 10min

Topiti ciocolata amaruie in bain-marie. Incalziti laptele apoi adaugati cacaua pudra si ciocolata topita. Lasati amestecul sa se raceasca.
Adaugati branza mascarpone si amestecati pana cand obtineti obtineti o crema omogena.
Puneti pe fundul unui pahar 2 biscuiti spritati sfaramati si adaugati crema obtinuta.
Deasupra pudrati cu cacao.
La final, ornati cu frisca si biscuiti.

Crema mascarpone cu alune si portocale

Crema mascarpone cu alune si portocale

Ingrediente pentru4 portii

  • 250g mascarpone
  • 125g zahar
  • 125g alune
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 100ml lapte proaspat
  • Biscuiti spritati

Indicatii

  • Dificultate: usor
  • Timp de preparare: 10min

Amestecati branza mascarpone, cu laptele si zaharul, pana cand se obtine o crema omogena. Adaugati la amestecul obtinut, alunele taiate fin si coaja de portocala rasa.

Puneti biscuitii spritati sfaramati pe fundul unui pahar, adaugati apoi crema.
La sfarsit decorati cu coaja de portocala, alune macinate si pudrati cu cacao.

Crema Zabaglione cu scortisoara

Crema Zabaglione cu scortisoara

Ingrediente pentru4 portii

  • 250g Mascarpone Granarolo
  • 150g crema Zabaglione
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • 75ml lapte proaspat
  • Cozonac/ pandispan
  • Pudra de cacao
  • Cafea
  • Fulgi de ciocolata pentru decorat

Pentru crema zabaglione:

  • 6 galbenusuri foarte proaspete
  • 150g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 pahar vin de Marsala

Indicatii

  • Dificultate: usor
  • Timp de preparare: 15min

Pentru crema zabaglione: amestecati galbenusurile cu zaharul si faina intr-un bol metalic. Fierbeti amestecul in bain-marie, adaugati incet vinul Marsala, amestecand continuu, pana obtineti o crema omogena.

Amestecati crema Zabaglione cu branza mascarpone. Adaugati laptele si scortisoara si continuati sa amestecati pana obtineti o crema omogena.
Puneti pe fundul unui pahar un strat de cozonac/pandispan insiropat cu vin Marsala sau cafea si acoperiti-l cu crema obtinuta.
Pudrati cu cacao.
Repetati aceleasi proceduri si pentru al doilea strat.
La sfarsit decorati cu pudra si fulgi de ciocolata.

Tiramisu cu iaurt

Tiramisu cu iaurt

Ingrediente pentru4 portii

  • 250g Mascarpone Granarolo
  • 250g iaurt cu piersici
  • 125g piersici proaspete
  • 125g fulgi de ciocolata amaruie
  • 100ml lapte proaspat
  • 100g zahar
  • Piscoturi insiropate cu suc de piersici

Indicatii

  • Dificultate: usor
  • Timp de preparare: 15min

Amestecati branza mascarpone, iaurtul cu piersici, laptele si zaharul. Adaugati la compozitia obtinuta piersicile taiate in bucati mici si fulgii de ciocolata.

Asezati pe fundul unui pahar doua straturi de piscoturi insiropate cu suc de piersici. Adaugati crema de mascarpone. Repetati alternativ operatiile.
La sfarsit pudrati cu cacao si adaugati bucati de piersici proaspete.

O alta idee
Pentru a varia reteta, puteti inlocui iaurtul de piersici si piersicile cu alte tipuri de iaurt si fructe.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente