Ouă de ciocolată

chocolate eggs_Charlie Richards_R

Foloseşte coji de ouă pentru a modela aceste micuţe ouă de Paşti! Reţetă pentru 6 porţii • Gata în 1 oră + timp de întărire • 542 calorii per porţie

• 32 g

■ 6 ouă

■ 200 g ciocolată cu lapte

■ 200 g ciocolată albă

■ 200 g ciocolată amaruie

■ 3 linguriţe ulei de floarea soarelui

 Mod de preparare

1 Cu ajutorul unei ţepuşe fă o mică gaură la baza fiecărui ou şi decojeşte în jurul ei puţin pentru ca să poţi scurge oul într-un bol – ai nevoie doar de coaja golită pe dinauntru! Repetă procedeul cu toate ouăle.

Clăteşte cojile cu apă rece şi lasă-le la scurs cu gaura în jos pe grătar metalic, într-un loc călduros, pentru a se usca.

2 Aşază 3 boluri mici la bain marie şi pune cele 3 feluri de ciocolată ruptă în fiecare, cu câte 1 linguriţă de ulei.

3 Întoarce cojile de ou cu gaura în sus şi toarnă în interior ciocolată, fie de aceeaşi culoare, fie alternând straturile. Dă la rece în frigider minimum 1 oră sau până când se întaresc.

4 Sparge coaja şi curăţ-o pentru a lăsa oul de ciocolată curat. Serveşte într-o formă de ouă, legate cu fundă dacă sunt pentru cadou. Prepară-le din ajun ca să aibă timp suficient de răcire – taie cu cuţitul fierbinte!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dulciuri