Orez cu lapte si cardamom

Un desert consistent, dar mai ales foarte parfumat.
Timp de pregatire: 5 min.
Timp de preparare: 1 ora si 5 min.
480 calorii, 21 g grasimi per portie

Ingrediente 4 portii :

  • 150 g orez (preferabil, basmati)
  • 1 l lapte integral
  • 4 linguri frisca lichida
  • 75 g zahar tos
  • 6 boabe de cardamom
  • 2 linguri apa de portocale
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 50 alune rumenite

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 5/190 grd C. Opariti orezul in apa clocotinda timp de 5 minute si apoi scurgeti-l de apa.

2 – Intr-un vas rezistent la cuptor puneti laptele, frisca, zaharul, cardamomul, apa de portocale si orezul si dati vasul la cuptor timp de 1 ora, amestecand din cand in cand. Asezati deasupra coaja rasa de portocala si alunele rumenite.
Serviti orezul ornat cu felii proaspete de portocala si cu frunze de menta.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri