Orez cu lapte

orez cu lapte

6 porții gata în 30 minute, 295 calorii per porție, 8 g grăsimi, 46 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării orezului cu lapte

– 1,2 l lapte integral

– 1 baton vanilie, crestat pe lungime, semințele răzuite

– 120 g orez cu bobul rotund

– 4 linguri zahăr

Pentru sosul de fructe

– 300 g coacăze negre

– 4 linguri zahar tos

Cum prepari orezul cu lapte

1 Într-un vas cu baza dublă pune laptele, batonul de vanilie și semințele, zahărul și orezul, adu la punctul de fierbere și apoi lasă să fiarbă la foc mic 30-35 minute, amestecând frecvent, pâna când orezul se pătrunde.

2 Pentru a prepara sosul de fructe, așază fructele și zahărul într-un vas pe foc și lasă să fiarbă la foc mic 5 minute.

3 Scoate fructele cu spumiera și așază-le într-un bol; pune sosul din nou la foc ca să se îngroașe și apoi pune fructele la loc în vas. Porționează orezul cu lapte în boluri și servește cu o lingura de sos deasupra.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar