Orez cu carne de pui

  1. Spala 1 pui de circa 1,2 kg sub jet de apa rece si apoi taie-l in 8 bucati. Incinge 2 linguri ulei intr-un vas neaderent si rumeneste carnea uniform. Apoi scoate bucatile din vas si tine deoparte la cald.
     
  2.  Adauga 1 ceapa tocata si caleste-o timp de 3 minute. Adauga 2 ardei grasi taiati bucati, 1 chilli tocat, 3 catei de usturoi taiati felii si 1 lingurita boia si rumeneste-le timp de 2 minute. Stinge cu 350 ml concentrat de pui si 100 ml vin alb sec si adauga 1 foaie de dafin, 1 lingurita oregano, cateva frunze de busuioc, 3 rosii tocate, 100 g migdale si 300 g orez cu bobul lung.
     
  3.  Asaza bucatile de carne deasupra, presara sare, acopera vasul si lasa sa fiarba inabusit timp de 20 de minute.
     
  4.  Cand orezul este aproape gata, adauga 200 g mazare si lasa pe foc timp de inca 10 minute. Daca este nevoie, stropeste mazarea cu concentrat. Ia vasul de pe foc si lasa sa stea acoperit timp de 10 minute. Serveste presarat cu 1 legatura patrunjel proaspat tocat.
     
Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume