Negrese dietetice cu ciocolata

Cu adaosul de prune dulci transformate in pasta, negresele vor fi moi in interior… Este imposibil sa rezisti acestei tentatii!

E gata in: 1 ora; calorii: 213 per portie; grasimi: 4 g; grasimi saturate: 2 g

Ingrediente:

  • 1 conserva de circa 220 g de prune in compot, scurse de zeama si fara samburi
  • 125 g ciocolata amaruie
  • 75 g faina, cernuta
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • frisca dietetica si zmeura (sau fructe proaspete), pentru servit

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180oC. Unge cu grasime si tapeteaza cu hartie de copt o tava patrata (cu latura de 18 cm).

2 Intr-un tocator electric, marunteste prunele pana cand obtii o pasta omogena. Rupe ciocolata bucati si pune-o intr-un bol aflat deasupra unui vas cu apa clocotinda, la foc mic; lasa pana cand se topeste. Ia bolul de pe vasul cu apa si lasa sa se raceasca timp de cateva minute.

3 Amesteca ciocolata, faina, albusurile, zaharul, sarea si vanilia in tocatorul electric, impreuna cu pasta de prune, pana cand compozitia se omogenizeaza.

4 Toarna compozitia astfel obtinuta in vasul pregatit si da la cuptor timp de 45 de minute sau pana cand se intareste deasupra. Inchide focul si lasa prajitura sa se raceasca in tava timp de 5 minute; transfer-o dupa aceea pe un gratar metalic. Taie patrate si serveste cu frisca dietetica si fructe proaspete.

Sugestie Avantaje
– Negresele pot fi pastrate intr-o cutie inchisa ermetic timp de cel mult o saptamana.
– Varianta: adauga in compozitia de baza cateva nuci, alune de padure sau migdale rumenite si tocate.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri