Negrese cu ciocolata Toblerone pline de rom si stafide

Timp de pregatire: 25 min.
Timp de coacere: 35 min.

Ingrediente pentru 25 bucati :

  • 75 g stafide
  • 2 linguri rom
  • 50 g unt
  • 200 g ciocolata Toblerone, taiata bucati
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g nuci, macinate
  • 75 g faina, cernuta
  • 300 g ciocolata amaruie

Mod de preparare:

1 – Puneti stafidele la inmuiat in rom, timp de 1 ora. Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grd C. Topiti untul intr-un vas, adaugati ciocolata rupta bucati si lasati-o sa se topeasca. Dati vasul deoparte.

Frecati ouale cu zaharul si scortisoara, pana cand amestecul devine cremos. Adaugati amestecul de ciocolata si omogenizati compozitia. Adaugati nucile, faina si stafidele.

2 – Ungeti si tapetati cu hartie pergament o tava de copt de 20×20 cm. Turnati compozitia si neteziti suprafata. Dati la cuptor timp de 25 minute.

3 – Scoateti din tava, indepartati hartia si taiati prajitura in 25 de patrate. Topiti ciocolata amaruie si inmuiati fiecare negresa in ea. Ornati negresele cu spirale de ciocolata.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri