Nectarinele

N

Nectarine, fructeSe gasesc in perioada mai-martie, cu varf de recoltare in perioada iunie-septembrie.

Nutritie:
– Sursa bogata de vitamina C si vitamina A;
– Nu contine grasimi, sodiu si colesterol;
– Au un aport caloric resus.

Cum le alegi
– Alege-le pe cele ce au un miros placut, ce au culoare luminoasa si sunt netede la pipait;
– Nectarinele au coaja galbena cu straluciri de rosu;

– Culoarea rosie a cojii este in concordanta cu diferitele soiuri, neavand legatura cu coacerea sau necoacerea acestor fructe;
– Evita-le pe cele foarte tari,vatamate sau verzi.

Cum le pastrezi:
– Daca nu sunt coapte, pastreaza-le in locuri racoroase, in pungi de hartie, pentru o perioada de pana la doua zile;
– Pe cele coapte, pastreaza-le in frigider, departe de legume, pentru o perioada de trei-cinci zile.

Cum le consumi:
– proaspete si crude, in salate sau diferite deserturi. Cand sunt taiate, nectarinele se decoloreaza, prin urmare, cand vrei sa le folosesti in salate si doresti ca ele sa isi pastreze culoarea, stropeste-le cu putin suc de lamaie;
– in gemuri si tarte;
– in combinatie cu carnea de pui;
 

Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor