Napolitane cu caramel și nuci, după rețeta bunicii

De fiecare dată când mergeam în vizită la bunica mea, făcea o napolitană cu caramel și nuci delicioasă. E un desert simplu, care mereu îmi va aduce aminte de vacanțele la bunici. Cum se face:

napolitane-nuci-caramel

foto napolitane cu nuci și caramel Shutterstock

INGREDIENTE

4 foi de napolitane de cumpărat

Pentru umplutură:

150 g zahăr (alb sau brun)

40 g frișcă lichidă

40 g lapte

4 linguri unt

1 vârf de sare

1 lingură esență de vanilie

200 g nuci tăiate grosier

MOD DE PREPARARE

  1. Amestecă zahărul cu frișca lichidă, laptele, untul și sarea într-o oală în care vei face sosul de caramel. Focul trebuie să fie mic spre mediu.
  2. Amestecă ușor cu telul, cât oala este pe foc, timp de 5-7 minute. Sosul deja ar trebui să se îngroașe. Adaugă esența de vanilie și mai lasă pe foc să se mai îngroașe. Când are o consistență cremoasă, oprește focul și lasă oala la răcit.
  3. Întinde o foaie de napolitană într-o tavă, apoi pe deasupra toarnă sos de caramel. Împrăștie pe deasupra nuci, apoi repetă până termini toate foile de napolitană. Lasă tava la răcit câteva ore. După ce s-a răcit și s-a întârit taie în romburi sau pătrățele.

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar