Muschiulet de porc la cuptor

E-mail

Carnea devine frageda si se patrunde de aroma condimentelor

4 portii; Timp de pregatire: 10 min.; Timp de gatit: 1ora; 590 calorii, 36 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 100 g sunca de Praga (sau jambon afumat)
  • 2 muschiuleti de porc de aprox. 600-700 g fiecare
  • 1 mar, curatat de coaja si seminte, taiat in patru
  • 2 cartofi mari, curatati de coaja, taiati cuburi
  • 1 ceapa, taiata sferturi
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de cimbru

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Taiati fiecare muschiulet in doua segmente si presarati sare si piper negru, proaspat macinat.
Inveliti fiecare bucata intr-o felie de sunca de Praga. Intr-un vas rezistent la cuptor, asezati marul, cartofii, ceapa, usturoiul, foaia de dafin si presarati sare. Asezati carnea deasupra, stropiti cu ulei, presarati cimbrul si dati la cuptor.
2 Lasati sa stea timp de 45 minute, pana cand carnea se patrunde complet. Serviti friptura fierbinte, taiata bucati mari, cu garnitura de legume rumenite.

Pofta buna!

Comentariile sunt închise.