Muschiulet de porc la cuptor

Carnea devine frageda si se patrunde de aroma condimentelor

4 portii; Timp de pregatire: 10 min.; Timp de gatit: 1ora; 590 calorii, 36 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 100 g sunca de Praga (sau jambon afumat)
  • 2 muschiuleti de porc de aprox. 600-700 g fiecare
  • 1 mar, curatat de coaja si seminte, taiat in patru
  • 2 cartofi mari, curatati de coaja, taiati cuburi
  • 1 ceapa, taiata sferturi
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de cimbru

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Taiati fiecare muschiulet in doua segmente si presarati sare si piper negru, proaspat macinat.
Inveliti fiecare bucata intr-o felie de sunca de Praga. Intr-un vas rezistent la cuptor, asezati marul, cartofii, ceapa, usturoiul, foaia de dafin si presarati sare. Asezati carnea deasupra, stropiti cu ulei, presarati cimbrul si dati la cuptor.
2 Lasati sa stea timp de 45 minute, pana cand carnea se patrunde complet. Serviti friptura fierbinte, taiata bucati mari, cu garnitura de legume rumenite.

Pofta buna!

Recomandari
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de porc