Muschiulet de porc la cuptor

  • A A A
  • E-mail

    Carnea devine frageda si se patrunde de aroma condimentelor

    4 portii; Timp de pregatire: 10 min.; Timp de gatit: 1ora; 590 calorii, 36 g grasimi per portie

    Ingrediente:

    • 100 g sunca de Praga (sau jambon afumat)
    • 2 muschiuleti de porc de aprox. 600-700 g fiecare
    • 1 mar, curatat de coaja si seminte, taiat in patru
    • 2 cartofi mari, curatati de coaja, taiati cuburi
    • 1 ceapa, taiata sferturi
    • 1 capatana de usturoi
    • 1 foaie de dafin
    • 6 linguri ulei de masline
    • 1 lingurita de cimbru

    Mod de preparare:

    1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Taiati fiecare muschiulet in doua segmente si presarati sare si piper negru, proaspat macinat.
    Inveliti fiecare bucata intr-o felie de sunca de Praga. Intr-un vas rezistent la cuptor, asezati marul, cartofii, ceapa, usturoiul, foaia de dafin si presarati sare. Asezati carnea deasupra, stropiti cu ulei, presarati cimbrul si dati la cuptor.
    2 Lasati sa stea timp de 45 minute, pana cand carnea se patrunde complet. Serviti friptura fierbinte, taiata bucati mari, cu garnitura de legume rumenite.

    Pofta buna!

    Comentariile sunt închise.