Mușchi de vită cu sos de soia și ghimbir

Mușchiul de vită are un gust uimitor în combinație cu sosul de soia și ghimbir. Iată cum să prepari felul acesta:

vita-soia-ghimbir

* 8 porții * timp de preparare 1 h 40 min

INGREDIENTE

6 caței usturoi, zdrobiți

2 linguri ghimbir razuit

3 linguri coriandru macinat

1 lingura zahar

un praf chilli

2 linguri sos de soia

1 lingura ulei

1,5 kg muschi de vita

MOD DE PREPARARE

1 Preîncalzeste cuptorul la semnul 7/220 °C. Amesteca ingredientele uscate cu uleiul si sosul de soia si unge muschiul. Asaza-l în tava si da la cuptor 20 de minute. Redu temperatura la semnul 5/170 °C si lasa înca 1 ora daca vrei sa obții o friptura în sânge sau mai adauga 20 de minute pentru o friptura bine facuta.

2 Lasa apoi friptura sa stea 20 de minute înainte sa porționezi.

3 Prepara sosul: fierbe la foc mic 800 ml supa de vita cu 2 felii ghimbir, 3 fire patrunjel, 2 linguri sos de soia si 1 lingura sos de stridii. Adauga 2 linguri amidon dizolvat în apa rece. Fierbe la foc mic 3 minute. Adauga sos de soia si zeama de lamâie.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar