Musaca delicioasă cu vinete și cașcaval

De când am aflat de rețeta aceasta de musaca, nu o mai prepar altfel! Este delicioasă și conține vinete, dovlecei, cașcaval… Iată rețeta:

musaca-legume-cascaval

 foto musaca delicioasă via Shutterstock

* o tavă medie * timp de preparare 1 h, 20 min

INGREDIENTE

1 kilogram carne tocată (eu folosesc curcan)

6 cartofi

3 vinete mari

3 dovlecei mari

2-3 roșii medii

150 g cașcaval ras

150 ml vin alb sec

100 ml ulei

Sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

Taie toate legumele felii subțirele și apoi rumenește cartofii în tigaie, în puțin ulei. Scoate-i apoi pe un șervete de hârtie. Prăjește apoi și carnea tocată, adăugând puțină apă din când în când, ca să nu se usuce. Las-o în tigaie în jur de 20 de minute.

După ce s-a rumenit bine și carnea, urmează să așezăm straturile pentru musaca: întinde mai întâi un strat subțire de cartofi, apoi unul de carne, pe deasupra unul de vinete, apoi unul de dovlecei. Mai întinde un strat de cartofi, unul de carne, vinete și dovlecei, apoi pe deasupra (ultimele straturi) întinde feliile de roșii și cașcavalul ras cât să acopere toate ingredientele. Asezonează după plac – fiecare strat sau o dată la două straturi. Toarnă vinul alb și dă tava la cuptor pentru 50 de minute, la 160 de grade.

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar