Musaca de vinete in stil italian

Ingrediente:

4 portii
Timp de pregatire: 10 min.
Timp de gatit: 30 min.
710 calorii, 25 g grasimi per portie

  • 4 vinete, taite in doua, pe lungime
  • ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 500 g carne de vita, tocata
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 lingurita de rozmarin uscat
  • 500 g paste fainoase
  • 150 g cascaval (il puteti inlocui cu mozzarella)

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Asezati vinetele in tava de copt si stropiti-le cu putin ulei de masline. Dati-le la cuptor timp de 15 minute, pana cand se inmoaie.
2 Intre timp, caliti ceapa intr-o tigaie din teflon, unsa cu ulei de masline. Adaugati carnea si rumeniti-o timp de 5 minute; adaugati pasta de rosii, vinul si rozmarinul, acoperiti tigaia cu un capac si fierbeti inabusit, la foc potrivit, timp de 10 minute. Adaugati vinetele si continuati sa tineti pe foc inca 5 minute.
3 Intre timp, fierbeti pastele in apa clocotita cu sare, conform indicatiior de pe ambalaj. Scurgeti-le si amestecati-le cu compozitia de musaca si cu cascavalul taiat cuburi. Amestecati totul bine, pana ce cascavalul incepe sa se topeasca.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate italienesti