Musaca de vinete cu carne de miel

Timp de gatit: 45 min. / 520 calorii
41 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 500 g carne tocata de miel
  • 2 vinete mai mari
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri piure de rosii
  • 400 g rosii
  • 6 linguri smantana
  • parmezan
  • 6 linguri ulei de masline
  • praf de nucsoara
  • sare si piper

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la semnul 6/200sC. Taiati 2 vinete in felii groase de 1 cm si asezati-le intr-o tava de copt. Presarati-le cu sare si piper si stropiti-le cu 6 linguri ulei de masline. Dati la cuptor timp de 25 de minute.

 

Intre timp, incingeti 1 lingura de ulei si caliti, timp de 5 minute, 1 ceapa tocata si 2 catei de usturoi zdrobiti, amestecand incontinuu. Adaugati 500 g carne tocata de miel si un praf de nucsoara si prajiti carnea timp de 5-10 minute, pana se rumeneste. Adaugati 2 linguri piure de rosii si 400 g rosii, taiate cubulete. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc mic timp de 10 minute.

Luati vasul de pe foc si adaugati 6 linguri de smantana si 2 linguri de patrunjel tocat. Pe fiecare felie de vanata asezati o cantitate de compozitie de carne tocata, acoperita de o alta felie de vanata, din nou carne tocata, urmata de alta felie de vanata si apoi dati la cuptor timp de 10 minute. Presarati patrunjel proaspat tocat si serviti musacaua cu salata verde sau de papadie si cu parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de oaie