Musaca de legume

musaca de legume

8 porții gata într-o oră și 45 de minute, 300 g calorii per porție, 19 g grăsimi

Ce ingrediente folosești la musacaua de legume

O ceapă mare tocată mărunt

O linguriță ulei de măsline

2 căței de usturoi zdrobiți

O liguriță scorțișoară, chimen, coriandru

3 linguri lapte

400 g conservă roșii în suc

O vânătă tăiată felii

2 dovlecei tăiați felii subțiri

500 g iaurt natur

2 ouă bătute

8 linguri parmezan răzuit

200 g ardei capia copți curățați

Un praf generos de boia

O mână de pătrunjel proaspăt tocat

Cum prepari musacaua de legume

Sotează ceapa și apoi adaugă carnea și prăjește până când se rumenește. Adaugă usturoiul, sarea, piperul, condimentele și apoi laptele, roșiile și pătrunjelul. Acoperă vasul, micșorează flacăra și lasă să fiarbă înăbușit o oră.

Încinge cuptorul la semnul 200 grade C. Frige vânăta și dovlecelul unde cu ulei pe ambele părți. Combină iaurtul cu ouăle și 6 linguri de parmezan.

Pune legumele într-un strat și apoi carnea cu sos. Toarnă amestecul de iaurt, parmezanul, boiaua, pătrunjelul și dă la cuptor 30 de minute.

 

Sursa foto: 123rf.com

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar