Morcov rumenit cu chimen

morcovi

Varianta nouă de morcov cu arome magrebiene. Ingrediente pentru 6 porţii • Gata în 45 minute • 53 calorii per porţie • 4 g grăsimi

■ 1 lingurişă seminţe de chimen şi fenicul

■ 12 morcovi noi, curăţaţi şi tăiaţi în patru pe lungime

■ 1 căţel de usturoi, tocat

■ 1 lingură pastă harissa

■ 2 linguri ulei de măsline

■ Zeama de la 1 lămâie

■ O mână de coriandru sau mentă proaspată.

Mod de preparare

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C.

Într-un mojar zdrobeşte seminţele de chimen şi fenicul. Unge morcovul cu usturoiul, pasta harissa, seminţele zdrobite, uleiul şi zeama de lămâie.

Presară sare şi piper negru proaspăt măcinat. Aşază morcovul în tava de copt şi pune alături lămâia stoarsă, după gust.

2 Dă la cuptor 30-40 minute, întorcând o dată, până când se pătrunde. Adaugă verdeaţa şi stropeşte cu ulei de măsline dacă doreşti.

Pont În alta variantă, înlocuieşte morcovul cu păstârnacul – e la fel de gustos.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de legume