Minitarte cu lamâie

minitarte cu lamaie

Ingrediente:

Pentru aluat: ● 250 g faina ● 125 g unt ● 70 g zahar ● un galbenus ● 50 ml apa sau lapte ● un praf sare
Pentru crema: ● 2 oua întregi plus un galbenus ● o lingura amidon alimentar ● 2 lamâi ● 100 g zahar ● 50 g unt
● fructe, dupa gust

Mod de preparare

1.    Pentru aluat, se freaca galbenusul cu zaharul pâna ce se albesc si apoi se adauga apa sau laptele.

2.    Untul taiat bucaţi se pune peste faina, se presara sare si se amesteca cu vârfurile degetelor sfarâmând untul si amestecându-l cu faina. Odata sablarea terminata, se face un gol unde se pune amestecul din galbenuş, zahar şi lapte, se începe omogenizarea si, dupa încorporare, se lucreaza puţin pe masa presarata cu faina.  Apoi, se întinde într-o foaie, se taie si se tapeteaza formele de copt. Se coc aproximativ 10 minute.

3.    Pentru crema, se amesteca la bain-marie, cu telul, ouale, galbenusul si zaharul. Se pune coaja rasa de la doua lamâi si apoi sucul strecurat. Se amesteca si se mai lasa pe foc aproximativ 2 minute.

4.    Se scoate crema, se pune untul, se amesteca bine si apoi se toarna în tartele coapte. Se servesc cu fructe, dupa gust.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar