Mini tarte cu ciocolată

reteta

Îţi vine să crezi că nici nu e nevoie de cuptor? Impresionant! 6 porţii • Gata în 40 minute + timp de răcire • 664 calorii per porţie • 47 g grăsimi

170 g biscuiţi digestivi cu ciocolată, zdrobiţi

50 g unt

100 g ciocolată cu lapte

PENTRU UMPLUTURĂ

■ 200 ml frişcă lichidă

■ 50 g zahăr tos

■ 150 g ciocolată amăruie, tăiată pătrate mici

■ 25 g unt nesărat

■ 2 linguri zahăr pudră pentru ornate

1 Mărunţeşte biscuiţii zdrobiţi în tocătorul electric până când devin ca pesmetul. Topeşte untul şi ciocolata la bain-marie şi combină cu biscuiţii.

Porţionează şi presează în 6 forme de tartă de 10 cm unse cu ulei. Dă la congelator 30 minute.

2. Pentru a prepara umplutura, încalzeşte frişca, vanilia, zahărul până când acesta se dizolva. Pune ciocolata amăruie şi untul într-un bol şi toarnă frişca fierbinte deasupra; amestecă până la topire şi omogenizare.

3. Toarnă crema ganaş în formele de tartă şi dă la rece 2 ore. Ornează tartele: decupează din carton forme de steluţe, aşază deasupra fiecarei tarte şi presară zahăr pudră.

Vezi şi Şarlote cu fructe exotice

Recomandari
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)