Mini tarte cu ciocolată

reteta

Îţi vine să crezi că nici nu e nevoie de cuptor? Impresionant! 6 porţii • Gata în 40 minute + timp de răcire • 664 calorii per porţie • 47 g grăsimi

170 g biscuiţi digestivi cu ciocolată, zdrobiţi

50 g unt

100 g ciocolată cu lapte

PENTRU UMPLUTURĂ

■ 200 ml frişcă lichidă

■ 50 g zahăr tos

■ 150 g ciocolată amăruie, tăiată pătrate mici

■ 25 g unt nesărat

■ 2 linguri zahăr pudră pentru ornate

1 Mărunţeşte biscuiţii zdrobiţi în tocătorul electric până când devin ca pesmetul. Topeşte untul şi ciocolata la bain-marie şi combină cu biscuiţii.

Porţionează şi presează în 6 forme de tartă de 10 cm unse cu ulei. Dă la congelator 30 minute.

2. Pentru a prepara umplutura, încalzeşte frişca, vanilia, zahărul până când acesta se dizolva. Pune ciocolata amăruie şi untul într-un bol şi toarnă frişca fierbinte deasupra; amestecă până la topire şi omogenizare.

3. Toarnă crema ganaş în formele de tartă şi dă la rece 2 ore. Ornează tartele: decupează din carton forme de steluţe, aşază deasupra fiecarei tarte şi presară zahăr pudră.

Vezi şi Şarlote cu fructe exotice

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)