Mini pudding curcubeu

Desert impresionant de parca ar fi facut de profesioniști!

pudding

• 6 porții • Gata în 1 ora și 25 min + plus timp de racire • 636 calorii per porție • 51 g grasimi

■ 180 g zahar tos

■ 3 albușuri

■ ¼ lingurița esența de vanilie

■ Colorant alimentar – mov și roz

PENTRU SERVIT

■ 600 ml frișca

■ 300 g afine proaspete

■ 300 g zmeura proaspata

■ 2 linguri zmeura congelata

Mod de preparare

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Tapeteaza cu hârtie de copt o tava de friptura și așaza zaharul într-un strat uniform. Da la cuptor 3-5 min, pâna când începe sa se topeasca pe margine. Între timp, bate albușurile spuma.

2 Scoate tava din cuptor și micșoreaza temperatura la semnul 1/100°C. Continua sa bați albușurile și adauga câte 1 lingura de zahar fierbinte deodata. Dupa ce încorporezi tot zaharul, continua sa bați 5-7 min; adauga vanilia spre final.

3 Cu ajutorul unei pensule de pictat unge interiorul cornetului cu una din culorile alimentare și pune jumatate din spuma. Toarna bezele pe tava de copt tapetata cu hârtie. Repeta procedeul cu cealalta culoare.

4 Da la cuptor 1 ora, stinge cuptorul și lasa sa se raceasca 1 ora. Unge și lipește câte 2 bezele cu frișca batuta și serveste cu fructele presarate.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri