Mini-budinci de orez

Timp de pregatire: 30 minute
Timp de gatit: 1 ora si 5-10 minute

Ingrediente 4 portii:

  • 100g orez cu bobul rotund
  • 550ml lapte semi-degresat
  • 25g unt
  • 3 fasii coaja de lamiie
  • 80g zahar tos
  • 4 galbenusuri de oua
  • 150ml smantana proaspata (sau frisca lichida)

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Ungeti cu unt si tapetati cu pergament baza unor boluri rezistente la cuptor, apoi taiati 4 "gulere" din hartie pergament mai inalte cu 2,5cm decat bolurile si aranjati-le in interiorul acestora.

Puneti intr-un vas 100g orez cu bobul rotund impreuna cu 400ml lapte semi-degresat, 25g unt, 3 fasii coaja de lamaie si 40g zahar tos. Aduceti treptat la punctul de fierbere, micsorati flacara si fierbeti inabusit timp de 10-12 minute, pana cand orezul se inmoaie.

Frecati 4 galbenusuri cu 40g zahar tos pana ce compozitia devine cremoasa. Incalziti 150ml smantana proaspata (sau frisca lichida) impreuna cu 150ml lapte semi-degresat, si turnati compozitia peste oua, amestecand continuu pentru omogenizare.

Amestecati cu orezul, indepartati coaja de lamaie si portionati in boluri. Asezati bolurile intr-o tava pentru friptura, plina mai mult de jumatate cu apa fierbinte. Lasati la cuptor timp de 15-20 minute, pana se intareste.

Lasati sa se raceasca timp de 10 minute. Desprindeti marginea cu ajutorul unui cutit si scoateti budincile din boluri. Indepartati hartia si serviti budincile calde.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri