Mini brioșe cu prune uscate

mini briose cu prune uscate

6 porții gata în 45 minute, 837 calorii pe porție, 63 g grăsimi, 52g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării mini brioșelor

100 g prune uscate

50 ml coniac

2 linguri cacao

150 g ciocolată amăruie

150 g unt înmuiat, plus pentru uns

85 g zahăr tos

3 ouă mari

3 linguri făină integrală

300 ml frișcă lichidă

1 linguriță zahăr pudră

3 batoane mici de ciocolată

ornamente aurii

Cum prepari mini brioșele cu prune uscate

1 Într-un vas mic pe foc, încălzește prunele cu alcoolul 3-4 minute, până aproape fierbe. Ia vasul de pe foc și lasă deoparte să se răcească. Mărunțește în tocătorul electric pentru a obține o pastă.

2 Încinge cuptorul la semnul6/200 C. Unge cu unt și tapetează cu cacao o formă cu 6 adâncituri pentru brioșe. Topește ciocolata și untul într-un vas; ia vasul de pe foc și adaugă zahărul, ouăle și pasta de prune. Încorporează făina și toarnă aluatul în forme.

3 Dă la cuptor 20-25 minute până când se pătrund. Răstoarnă și lasă deoparte să se răcească.

4 Între timp, bate frișca spumă cu zahărul pudră. Așază câte o lingură deasupra fiecărui pudding și ornează.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar